over mij

Kijken, analyseren, verwoorden en verbeelden – dat is wat ik doe.
Tekeningen, exposities, teksten – dat is wat ik maak.

In mijn werk ben ik op zoek naar het verschil tussen wat je denkt te weten en wat je werkelijk ziet. De werkelijkheid lijkt vanzelfsprekend, maar met onze blik scheppen, framen en vertalen we het alledaagse. Tekenen en schrijven zijn voor mij een manier om de werkelijkheid te beleven en vorm te geven. Ik teken het menselijk lichaam, vooral de houding en de huid. Ik schrijf over kunst en cultuur. Beeld en tekst komen bij elkaar in mijn toegepaste werk.

Mijn werk begint met een vraag. Wat? Hoe? En waarom ook weer?

Maken, kijken en vragen stellen, dat is ook waar het om draait in mijn werk voor Lijm-lab. Met de kunstenaars van Lijm-lab geven we kunsteducatie op scholen en maken we kunst met buurtbewoners. In een Lijm-lab atelier gaat het om plezier, onderzoek, en ‘denken met je handen’.

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens (nu ArTEZ), in de richting grafiek en tekenen. Daarna behaalde ik mijn doctoraal Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaren gewerkt als zelfstandig tekstschrijver en als docent Schrijven voor Internet bij Mediamatic. In 2000 was ik medeoprichter van Zeezeilen ontwerpers. Samen met mijn vennoten heb ik 10 jaar lang websites ontworpen en gebouwd, voor klanten zoals het Van Gogh Museum, het Filmmuseum, de Nationale ombudsman, Stichting Lezen en Cultuurnetwerk Nederland.

Zie verder mijn profiel op LinkedIn.

Bewaren