over mij

Kijken, analyseren, verwoorden en verbeelden – dat is wat ik doe.
Tekeningen, exposities, teksten – dat is wat ik maak.

In mijn werk ben ik op zoek naar het verschil tussen wat je denkt te weten en wat je werkelijk ziet. De werkelijkheid lijkt vanzelfsprekend, maar met onze blik scheppen, framen en vertalen we het alledaagse. Tekenen en schrijven zijn voor mij een manier om de werkelijkheid te beleven en vorm te geven. Ik teken het menselijk lichaam, vooral de houding en de huid. Ik schrijf over kunst en cultuur. Beeld en tekst komen bij elkaar in mijn toegepaste werk.

Mijn werk begint met een vraag. Wat? Hoe? En vooral: waarom? Het liefst werk ik samen aan projecten, zowel op eigen initiatief als in opdracht. Samenwerking zie ik als een onderzoek en een manier van vormgeven: elkaars kwaliteit de ruimte geven, reflecteren op je werk, je grenzen aftasten. En het is gewoon leuk, natuurlijk.

Onder de naam Alwaar breng ik beeldende kunst naar bedrijven, samen met Arnout van Kempen. Alwaar zet beeldende kunst en kunstenaars in om communicatie te verbeteren. We organiseren workshops, exposities en evenementen voor bedrijven.

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens (nu ArTEZ), in de richting grafiek en tekenen. Daarna behaalde ik mijn doctoraal Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaren gewerkt als zelfstandig webtekstschrijver en als docent Schrijven voor Internet bij Mediamatic. In 2000 was ik medeoprichter van Zeezeilen ontwerpers. Samen met mijn vennoten heb ik 10 jaar lang websites ontworpen en gebouwd, voor klanten zoals het Van Gogh Museum, het Filmmuseum, de Nationale ombudsman, Stichting Lezen en Cultuurnetwerk Nederland.

Zie verder mijn profiel op LinkedIn.

Recencies:
Male model, Helm de Laat, Glimp, 12-12-2014
Een korte bloeiperiode, Pieter van den Broeke, AD Den Haag, 29-08-2013
ALS bloemen verwelken, Daphne van Rossum, De Telegraaf, 21-08-2013

 

Bewaren